De documentaire van Lance Armstrong

Hij is waarschijnlijk een van de meest besproken wielrenners ooit. Tot een aantal jaren terug werd hij ook gezien als een van de besten ooit, of in ieder geval de beste ronderenner. Maar hij viel van zijn voetstuk in misschien wel het grootste dopingschandaal wat de wielersport ooit gekend heeft. Als gevolg hiervan raakte hij zeven overwinningen in de Tour de France kwijt, behaald van 1999 tot 2005. We hebben het dan natuurlijk over Lance Armstrong en zijn bijzondere verhaal, wat sowieso altijd al speciaal is geweest.

De Texaan overwon op jonge leeftijd kanker, nadat hij als jonge prof al wat bijzondere prestaties had neergezet, zoals een Olympische medaille op de spelen van 1992 in Barcelona. Toen hij terugkwam, nadat hij zijn ziekte had overwonnen, was hij sterker dan ooit en won maar liefst zeven keer de zwaarste en meest prestigieuze wielerronde ter wereld. Jaren later bleek dit alles met behulp van verboden middelen gebeurd te zijn. Dit bracht Armstrong op tevens bijzondere wijze naar buiten door een interview te geven bij talkshow grootheid Oprah Winfrey. Nu, jaren na die spectaculaire bekentenis, komt er een documentaire uit over het bijzonder verhaal wat het leven van ´The Boss´, zoals hij altijd werd genoemd, is.

Nieuwe onthullingen

De documentaire over Armstrong zal in twee delen worden uitgezonden. In de trailer laat hij alvast weten dat hij geen blad voor de mond neemt en niet zal gaan liegen. Tevens geeft hij aan dat het dopinggebruik al plaatsvond voordat hij ziek werd. Daarna begon hij pas met epo, het middel wat in de jaren dat hij de Tour de France won door het grootste deel van het peloton werd gebruikt. Het is inmiddels alweer een tijd geleden dat Armstrong zijn alles onthullende interview gaf, want dit was in 2013. Toch lijkt het erop dat er in deze documentaire wederom een aantal interessante dingen aan het licht zullen komen.