Het wielerseizoen van 2019 & 2020 en de Tour de France van 202

Het afgelopen wielerseizoen was weer ouderwets genieten geblazen voor de liefhebbers. Allerlei wedstrijden waren erg meeslepend en een lust voor het oog. Dit begon al met spektakel in de voorjaarsklassiekers. Alsof dit nog niet genoeg was waren de grote ronden stuk voor stuk om de vingers bij af te likken. Vaak bleef het tot het einde spannend en gebeurde er bijzondere dingen die zelden eerder vertoond waren. Zoals bijvoorbeeld in de Tour de France, toen plotseling een etappe moest worden ingekort vanwege hevige hagel- en sneeuwval. Dit had een grote invloed op de uitslag, maar gaf wel een extra elan aan de hele ronde.

Als kers op de taart was er het WK wielrennen in Engeland. Alsof de reeks van wielerwedstrijden tot dan toe al niet bizar genoeg was, werd dit een ware uitputtingsslag. Door extreme weersomstandigheden viel de ene na de andere favoriet voor de eindzege weg. Het regende de hele dag waardoor het peloton aan extreme kou blootgesteld werd. Dit had zijn weerslag op de prestaties van de meeste renners. Het was haast niet te doen om tot het normale niveau te komen. Allerlei hoofdrolspelers uit het voorbije seizoen vielen daarom af voor de zege waarna de Deen Mads Pedersen uiteindelijk als eerste over de streep wist te komen.

De Tour de France in 2021

Na al deze prachtige wedstrijden wordt logischerwijs alweer reikhalzend naar het seizoen in 2021 uitgekeken. Het parcours voor de Tour de France werd recentelijk bekend gemaakt. Hier bleek uit dat het vooral een ronde voor de klimmers gaat worden. Er zijn namelijk maar heel weinig tijdritkilometers in het schema opgenomen. De enige echte individuele tijdrit wordt daarbij ook nog eens bergop gereden. De ploegen zullen hier waarschijnlijk op in gaan spelen en zich vooral rondom de klimmers samenstellen. In de Tour is echter niets wat het lijkt, waardoor het altijd weer spannend kan worden. Nadat vorig jaar de Tour werd uitgesteld, werd het gelukkig niet uitgesteld zoals het EK Voetbal (lees Unibet EK Be voor meer informatie).